divendres, 19 de maig del 2017

En motiu amb l'any Puig i Cadafalch, el CEAHM ha programat diverses activitats.

Us fem a mans informació de la darrera actuació prevista, on el CEAHM col·labora amb el Grup d'Història del Casal.

Es tracta de la sortida a Ripoll l'onze de juny.

Us detallem el programa:

1997—2017
Vint anys del retorn de l’estendard de
Santa Maria de Ripoll
de
Josep Puig i Cadafalch

Diumenge 11 de juny
Anem a Ripoll

El 30 de novembre de 1997, una reproducció de l’estendard de Santa Maria de Ripoll, obra original de Josep Puig i Cadafalch, tornava a lluir en la basílica ripollesa d’on havia estat despenjat a trets i destruït el 1936.
L’estendard original havia estat dissenyat per l’arquitecte, polític i historiador de l’art mataroní de qui enguany se celebra el 150 aniversari del seu naixement i el centenari del nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya.
L’estendard havia estat una donació de l’Associació Artística Arqueològica Mataronesa amb motiu de la consagració de la basílica restaurada el 1893.
L’estendard reproduït ara fa vint anys fou obra del mataroní Joan Baptista Parés i fou novament donat, aquest cop pel Grup d’Història del Casal de Mataró, l’associació impulsora de la reproducció.
Ara, amb motiu del vintè aniversari i en el marc de la celebració de l’any Josep Puig i Cadafalch recuperem els llaços d’amistat entre ripollesos i mataronins que van fer possible el nou estendard.

Programa

10,45 del matí: Trobada davant del monestir.
Visita al Museu Etnogràfic de Ripoll on hi hauran exposats els dissenys originals de Joan B. Parés de l'Estendard de Puig i Cadafalch. Parlaments.

12,00 del migdia: Visita a Santa Maria de Ripoll
Rebuda al peu de l’estendard: parlaments
Glossa:Puig i Cadafalch i Ripoll, a càrrec d’Agustí Dalmau
Inauguració de l’exposició:
L'Estendard de Santa Maria de Ripoll. Puig i Cadafalch entre el Maresme i el Ripollès produïda per l’Arxiu Comarcal del Maresme i el Grup d’Història del Casal.

Inscripció prèvia: places limitades (gratuïta)
al tel. 689583985 / info@ghcmataro.org

Dinar de germanor (opcional) Preu 25 € (Restaurant Les Graelles c/ Brucs 10, Ripoll) places limitades cal ins-cripció prèvia al tel. 689583985 info@ghcmataro.org

A més...
Carlinada 2017: a partir de les 10 h, recreació de la presa de Ripoll pels carlins el 1839 a càrrec dels trabucaires.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada